Veiliger internetten? Gebruik een VPN!

Veilig internetten

VPN is software die een virtuele brug tot stand brengt tussen een gebruiker en een server. Dit wordt vaker een VPN-tunnel genoemd omdat het de veiligheid van de gegevens die erdoorheen gaan, garandeert. Bovendien worden de gegevens versleuteld tussen de VPN-client en de server met behulp van een sterke versleuteling. Het gebruikers apparaat brengt een versleutelde verbinding tot stand met een VPN, waarna informatie binnen dit kanaal wordt verzonden. Het onderscheppen en wijzigen van dergelijk verkeer heeft voor hackers geen zin: alle gegevens zijn versleuteld en kunnen niet worden gelezen of gewijzigd. Zo kan je veilig internetten. Hoewel gegevensversleuteling het belangrijkste doel is van het gebruik van VPN-services, wordt het ook gebruikt om de gebruiker te anonimiseren (de locatie, het IP-adres, enz. verbergen. Personen en bedrijven gebruiken VPN om verschillende lokale netwerken te verbinden die zich op verschillende locaties bevinden. Hierdoor hebben gezinsleden of externe medewerkers en andere proxies toegang tot familie data en/of bedrijfsnetwerk bronnen.

Hoe VPN-beveiliging werkt en waarom er een gebruiken voor een veilige internetverbinding

Informatiebeveiliging is tegenwoordig een van de belangrijkste prioriteiten binnen veel organisaties. Dit geldt met name voor ondernemingen waarvan de activiteiten op de een of andere manier verband houden met gegevens. Met VPN kunnen bedrijven hun gegevens op internet beschermen.

Informatiebeveiliging

Moderne internettechnologieën veranderen de manier waarop bedrijven werken, evenals hun houding ten aanzien van het waarborgen van gegevensveiligheid. Tegenwoordig gaan zakelijke communicatiekanalen veel verder dan kantoorlocaties en toegepaste technologieën. Zo zou een goed beveiligingsbeleid nu gedetailleerde protocollen bevatten om gegevensbescherming te garanderen.

Hoe VPN werkt

Dit zijn enkele typische voorbeelden van het gebruik van VPN-verbindingen voor bedrijven:

1. Site-to-site: geschikt om hele afdelingen van bedrijven met elkaar te verbinden, gescheiden door verschillende routers. Het kunnen kantoren zijn die zich op geografisch verschillende punten bevinden, of kantoren in hetzelfde gebouw, maar niet gecombineerd tot één lokaal netwerk.

2. Peer-to-peer: twee afzonderlijke computers met verschillende middelen verbinden, bijvoorbeeld door een of meer apparaten te verbinden met een virtueel netwerk, terwijl geen van hen een vast statisch openbaar IP-adres heeft.

3. Remote access VPN: een aparte computer verbinden met het interne netwerk.

4. Dynamische tunnel: er wordt een VPN-server geconfigureerd en clients maken er verbinding mee via internet op het IP-adres en komen in het bedrijfsnetwerk met mogelijke differentiatie van hun toegang van dit netwerk tot de bedrijfsmiddelen. Om de meest geschikte methode voor het gebruik van het VPN-kanaal te selecteren, moet u eerst weten voor welke behoeften het zal worden gebruikt. De beste manier om de meest geschikte methode voor uw bedrijf te vinden, is door een audit uit te voeren.

Als gevolg hiervan krijgt u een ononderbroken en veilige verbinding voor uw kantoren, waardoor die veilig internetten, gescheiden door verschillende routers of geografie. U kunt ook toegang verlenen aan externe medewerkers en andere proxies (bijvoorbeeld klanten die toegang moeten verlenen tot de bronnen van uw bedrijf). De moderne groei van cybercriminaliteit vereist bijzondere aandacht voor de veiligheid van gegevens. Alle gevoelige informatie die op internet komt, kan worden beschermd met behulp van een VPN. Het zorgt in de eerste plaats voor de bescherming van persoonlijke en zakelijke gegevens tegen diefstal en ongeoorloofd gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *