Raspberry Pi starter kit

RASPBERRY PI STARTER KIT

Ben je een programmeur, hobbyist of docent en wil je gave elektronica projecten maken? Dan is Raspberry Pi iets voor jou! Dankzij een Raspberry Pi starter kit kun je eenvoudig starten met dit fantastische platform. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van Raspberry Pi en de verschillende starter kits.

Wat is Raspberry Pi?

De Raspberry Pi is een op Linux gebaseerde minicomputer. Er zijn ontzettend veel verschillende (gratis) besturingssystemen te gebruiken. Het besturingssysteem zet je op een SD-kaartje. Hierdoor kun je de functionaliteit van je Pi gemakkelijk veranderen. Plaats gewoon een ander SD-kaartje in de Pi en je hebt een totaal ander apparaat. Je kunt de Raspberry Pi aansluiten op een monitor om deze als desktop computer te gebruiken. Of implementeer het als het brein van een machine, zoals een 3D Printer.

Leren programmeren

Je kunt ook uitstekend leren programmeren op een Raspberry Pi. In een Raspberry Pi starter kit zitten vaak uitgebreide handleidingen en benodigdheden om te leren programmeren. Zowel kinderen als volwassenen kunnen leren programmeren! Scratch is een fantastische leeromgeving voor kinderen. Ze kunnen hier door middel van codeblokjes eigen programma’s maken. Het is een grafische programmeeromgeving. Hierdoor leren de kinderen op spelende wijze programmeren. Voor studenten en volwassenen is Python een interessante programmeertaal. De meeste handleidingen uit Raspberry Pi starter kits gaan over Python. Python is een van de meest gebruikte programmeertalen in de wereld. De basis is makkelijk te leren, maar het kan jaren duren voordat je alle ins en outs onder de knie hebt.

RASPBERRY PI STARTER KIT

Kiezen van de juiste kit

Bij het vergelijken van een Raspberry Pi starter kit moet je naar een aantal dingen kijken. De prijzen kunnen behoorlijk verschillen. Meestal komt dit door de onderdelen uit de kit. Om een goede vergelijking te maken kun je het beste eerst kiezen hoeveel GB RAM je wilt hebben. Het heeft geen zin om een kit met een 2GB RAM pi en een kit met een 8GB RAM Pi te vergelijken. Uiteraard is die met 8GB RAM een stuk duurder. Als je hebt besloten hoeveel RAM je wilt hebben kun je de bijbehorende kitjes vergelijken. Wat wil je hebben? Alleen de basis accessoires zoals:

  • Voeding
  • Micro-SD-kaart (met of zonder besturingssysteem)
  • Micro-HDMI-kabel
  • Behuizing

Of wil je meer accessoires zoals:

  • Toetsenbord & muis
  • GPIO-kabels
  • Elektronica componenten (LED’s, Sensoren, motoren, etc)
  • Prototyping benodigdheden (Breadboard & Jumper wires)
  • Camera

En wat voor handleiding wil je hebben? Wil je een fysiek boek of een digitale handleiding/E-book?
Als je een idee hebt van wat je allemaal wilt hebben of nodig hebt kun je makkelijker een keuze maken. Soms bestaat de kit die jij wilt helemaal niet, of kun je zelf een kit configureren.

Conclusie

Bedenk goed wat er in jouw Raspberry Pi starter kit moet zitten. Zoek eerst uit hoeveel GB RAM je nodig gaat hebben. Wil je de Pi als desktop computer gebruiken, dan heb je aan de basis accessoires genoeg. Wil je gave elektronica projecten maken? Dan zul je meer componenten en accessoires nodig hebben. Veel succes bij het kiezen van jouw nieuwe starter kit en veel plezier met Raspberry Pi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *