Handige kastjes

Ze staan bij ons in de supermarkt. De lockers met pincode zijn er om de spullen tijdelijk op te slaan als je ze in een andere winkel hebt gekocht.

Die lockers met pincode zijn handig, behalve als je de pincode vergeet.

Dan zijn je spulletjes opgesloten tot er een bewaker verschijnt die de moedercode kent.

Op de sportschool hebben ze ook van die lockers met pincode, maar hier hoef je niet zelf een code van vier cijfers te bedenken, je krijgt een pincode van de administratie.

Als je ook nog eens naar het zwembad gaat

Ja hoor, ook daar hebben ze lockers met pincode, weer een die je zelf moet bedenken. Droge kleren zijn nodig als je net gezwommen hebt, vooral als het buiten kouder wordt. Dus om die pincode niet te vergeten gebruiken veel mensen dezelfde code als die van hun bankpasje.

De bank zal je vertellen dat dit niet zo’n goed idee is, vooral omdat de veiligheidsvoorzieningen in een supermarkt, een zwembad of een sportschool niet optimaal zijn. Wat kun je doen om de veiligheid van je bank code te verbeteren, die niet ergens anders voor gebruiken, ook niet voor de locker met pincode van de sportschool.

Wat moet je doen om de juiste pincode te kiezen, een die je niet vergeet?

Door ervaring wijs geworden gebruik ik altijd dezelfde code voor die tijdelijke opslagplekjes. De eerste pincode die ik lang geleden van mijn bank kreeg, is allang niet meer in gebruik. Maar mijn hoofd en mijn geheugen weten dat niet en dat probeer ik zo te houden.

Dat is de code die ik gebruik voor alle tijdelijke lockers met pincode. Ik kan dat oude nummer, net als mijn militaire registratienummer, toch niet meer uit mijn hoofd krijgen, dus ik maak er lekker nog steeds gebruik van.

Als je dus nog eens voor de keuze wordt gesteld, ga eens na welke nummers uit je verleden nog in je geheugen zijn blijven hangen, en gebruik er daar een of twee van. De laatste vier cijfers van dat registratienummer werken ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *